Gezondheid ligt verscholen in de darmen

 


 

ColonConcept® biedt op maat gemaakte oplossingen en concepten om de darm te analyseren en de darmwerking te optimaliseren.

Een gezonde darmflora is een voorwaarde voor een gezond immuunsysteem

Het ColonConcept®

(Top)sport belast het immuunsysteem. Om tot optimale prestaties te komen, wordt vaak getraind op de grens van wat het immuunsysteem kan verdragen.  Dit leidt nagenoeg altijd tot fysieke stress. Stress verstoort een gezonde darmflora en verzwakt het immuunsysteem. Een van de gevolgen is dat de voedingsstoffen uit voeding niet goed meer kunnen worden opgenomen, met verdere uitputting van het immuun- en energiesysteem als gevolg. Hiermee belandt de (top)sporter in een vicieuze cirkel. Het unieke ColonConcept® brengt de darmflora en daarmee de basis voor vitaliteit en prestaties op topniveau weer in balans.

 

Het ColonConcept® is in eigen huis ontwikkeld door Zwitserse, Duitse en Nederlandse wetenschappers. Door een uitgebreid ontlastingsonderzoek wordt de individuele darmflora in kaart gebracht.  Op basis van de uitkomsten wordt een op maat samengestelde therapie met HCK® ingrediënten samengesteld. (Het ColonConcept® behaalt het meeste resultaat in  de periode waarin  de  minste inspanning van het lichaam wordt gevergd.)